Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трета поредна победа за „Челси“ и „Уотфорд“

Трета поредна победа за „Челси“
Снимка: Спортал

Отборът на „Челси“ записа трета поредна победа от началото на сезона на английската Висша лига по футбол, като надигра „Нюкасъл“ с 2:1 като гост. Футболистите на Маурицио Сари имат пълен актив от точки, като изостават от „Ливърпул“ само по голова разлика. Развръзката в мача дойде в последните 15 минути. Еден Азар откри резултата от дузпа (75), Хоселу изравни в 82-ата минута, а Деандре Йедлин си отбеляза нелеп автогол в 87-ата.

През първото полувреме „Челси“ владееше повече топката, но трудно стигаше до опасни положения пред Дубравка. В 36-ата минута Педро отправи коварен удар, но вратарят на домакините спаси. В самият край на полувремето отново испанското крило бе близо до откриване на резултата, но ударът му мина на сантиметри от дясната греда.

След подновяването на играта ситуацията на терена не се промени. В 50-ата минута Челси стигна до разбъркване пред Дубравка, което завърши с лек удар на Аспиликуета. В 72-ата минута страхотен далечен удар на Рюдигер се отби от напречната греда. Три минути по-късно Маркос Алонсо навлезе в наказателното поле и бе съборен от Шер. Съдията отсъди дузпа, а Азар бе точен.  „Нюкасъл“ стигна до изравнителен гол в 82-ата минута. Йедлин центрира отдясно и Хоселу с глава матира Кепа. Преди да се стигне до асистенцията на американския защитник, той удари с лакът Жиру в лицето и му отне топката.

Развръзката дойде в 87-ата минута, когато Жиру свали с глава към Алонсо и той веднага стреля към вратата на Дубранов, но на метър от голлинията Йедлин отклони торката в собствената си врата.

„Фулъм“ постигна първа победа във Висшата лига този сезон след завръщането си в английския елит. Отборът, воден от Славиша Йоканович, спечели с 4:2 срещу „Бърнли“. Жан Майкъл Сери още в 4-ата минута и изведе „Фулъм“ напред. Само 6 минути по-късно Джеф Хендрик изравни за гостите след бърза контраатака. Последваха два гола на Александър Митрович, а Джеймс Тарковски намали на 3:2 в края на първата част. Крайният резултата оформи Андре Шюрле в 83-ата минута след самостоятелен пробив.

„Уотфорд“ също записа трета поредна победа във Висшата лига, като се наложи над „Кристъл Палас“ с 2:1. Футболистите на Хавиер Гарсия са с пълен актив от точки, като се изравниха с „Ливърпул“ и „Челси“ на върха на класирането, но са трети. „Уотфорд“ започва сезона в елита с три успеха за първи път в историята си. „Кристъл Палас“ можеше да поведе още в 5-ата минута, когато Бентеке стреля с глава встрани от вратата. Отново белгиецът бе близо до откриване на резултата, но пак не намери целта. След почивката домакините поведоха в резултата в 52-ата минута чрез Перейра. Аржентинецът получи добър пас от Капу и с красив удар вкара своя трети гол за сезона. „Кристъл Палас“ отговори с нов пропуск на Бентеке. В 71-ата минута опит за центриране на Холебас завърши с гол. Гостите върнаха един гол чрез Заха в 77-ата минута. Резервата Макс Майер се отчете с асистенция.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна