Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима убити при стрелба на гейминг турнир в САЩ

| обновено на 27.08.18 в 04:05
Снимка: БТА

Няколко души са убити при стрелба по време на турнир за видеоигри в центъра на Джаксънвил, Флорида. Единадесет от присъстващите са били ранени. Сред загиналите е и стрелецът, твърди местната полиция.

Заподозреният е идентифициран като 24-годишният Дейвид Кац от Балтимор, който е бил във Флорида специално за участието в турнира. Той е починал на мястото, по думите на шериф Майк Уилямс. Полицията не издирва други заподозрени.

Първоначалната информация беше за "многобройни" смъртни случаи и много ранени, които са транспортирани в болница. Някои от приетите са в тежко състояние. По-късно цифрата на загиналите варираше между 3 и 4. В момента от местната полиция съобщават, че загиналите са двама, а със стрелеца стават трима.

Свидетел на ситуацията твърди, че загубил играч си е изпуснал нервите и е започнал да стреля безразборно. Полицията все още не е потвърдила възможния мотив за престъплението. Някои от ранените са получили своите наранявания в блъсканицата, тъй като много от участниците в турнира са изпаднали в паника от стрелбата и насилствено са си проправяли път навън.

Засега инцидентът се разследва като престъпно деяние, а не като акт на тероризъм, заявиха от полицията в Джаксънвил. Офисът на ФБР в Джаксънвил обаче е включил свой екип в разследването.

Президентът Доналд Тръмп е бил информиран за ситуацията, каза прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс. Държавният глава дори е предложил федерална помощ за овладяването ѝ.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!