Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дете на 2 години и половина почина, след като е престояло няколко часа в затворен автомобил

| обновено на 27.08.18 в 18:31
Снимка: архив

Дете на 2 години и половина е починало, след като е престояло няколко часа по обед в затворен автомобил в двора на родителите си в сливенското село Жельо войвода. Инцидентът е станал вчера. По случая вече се води разследване.

Детето само е влязло в колата около 13.00 часа следобед, вероятно за да си играе, съобщи кметът на селото Стоян Генов. Семейството не е разбрало кога момченцето е влязло в колата. Родителите го откриват към 15.00 часа. Закарано е в болницата в безпомощно състояние.

"Колата е била в двора. Те не я карат. Тя е оставена там, има една греда до шофьорската врата. То минава, отваря я и става белята", разказа кметът.

Според директорът на областна болница д-р Васислав Петров, вероятната причина за смъртта на детето е топлинен удар, но предстои съдебно-медицинска експертиза:

"Детето е доведено вчера в 16.30 часа от близки в спешното ни отделение вече в кома, с гърчове, белодробен отток. Приели сме го веднага, но въпреки нашите действия в 5.00 сутринта е починало. Това, което знаем от анамнезата, че детето се е самозаключило в кола, която е била на слънце. Най-вероятно става дума за топлинен удар, но съдебен е случаят, съдебно-медицинска експертиза ще има, за да се види, защо е починало детето". 

Говорителят на полицията в Сливен Първолета Мандинска, съобщи, че случаят е поет от криминалисти и днес е направен оглед на мястото на инцидента в село Жельо войвода. Уведомен е и отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“. Очаква се материалите случая да бъде предадени на прокуратурата. Семейството е многодетно. Има четири деца.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна