Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иванчева: В СРС-тата има доказателства в наша полза, очаквайте новини

Десислава Иванчева се оплака от условията в Сливенския затвор.
Снимка: БГНЕС

Специализираният наказателен съд отложи със седмица решението да пусне ли от ареста отстранената кметица на "Младост" Десислава Иванчева. По нейно искане експерти ще преценят дали влошеното ѝ здравословно състояние позволява тя да остане в Сливенския затвор. Иванчева беше преместена там, след като прокуратурата внесе в съда обвинителния акт срещу нея, бившата ѝ заместничка Биляна Петрова и бившия районен кмет на "Младост" Петко Дюлгеров. Според обвинението двете с Петрова, с посредничеството на Дюлгеров, са поискали 500 000  евро от строителния предприемач Александър Ваклин. Десислава Иванчева отрече това отново в съдебната зала, позовавайки се на доказателствата по делото, с които се е запознала:

"Гоподин Ваклин и господин Дюлгеров в самите си срещи са си договаряли процентите, сами са си уговорили вноските, сами са си определяли сумите. Никъде няма където да съм поискала и получила дар, както говорят. СРС-тата имат такива доказателства в наша полза и съм спокойна, че вече сме в съдебна фаза. Спокойна съм, че вече ще има съдия, който ще гледа двустранно на нещата и ще бъде справедлив. Очаквайте новини".

Иванчева се оплака от условията в Сливенския затвор. Те били толкова лоши, че принуждавали всеки да признае вина и да сключи споразумение с прокуратурата. Тя и Биляна Петрова обаче нямало да се пречупят:

"Хората, които са по-лабилни, те сключват споразумения примерно за условни присъди. Няма да има споразумения. Ще сме до края, ще отстояваме нашите неща и ще ги докажем рано или късно - жалко, че ще бъде късно, че истината е една. Истината е в наша полза".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени