Eмисия новини
от 05.00 часа

Любомир Аламанов: Общественият договор е тотално нарушен

Любомир Аламанов
Снимка: Мария Христова

"Общественият договор е тотално нарушен, част от администрацията съществува, но не работи". Това каза общественикът и пиар експерт Любомир Аламанов за предаването "12+3". В деня на национален траур в памет на жертвите на катастрофата край Своге в ролята си на гражданин той публично зададе 21 въпроса, за да провери как работят институциите, на които сме поверили живота си.
Според него администрацията има системен проблем - процедурите не са създадени, за да са удобни на гражданите, а за да удовлетворяват нуждите на партиите и самата администрация. Гражданите нямат право да искат обяснение как една частна фирма, която поддържа пътищата, върши своята работа, но имат право да искат обяснение от институциите. Аламанов допълва, че ако някой от администрацията е знаел за проблемите с пътя за Своге и не е казал, е допуснал грешка и трябва да си подаде оставката.
Пиар експертът смята, че фокусът на дискусията се измества в грешна посока - дали може, или не да има варовик в сместа за асфалта. Според него не може да се говори за експертиза, когато в парламента има цяла партия, съставена от роднините и служителите на един бизнесмен. 
Аламанов е на мнение, че слоганът "стабилност" е толкова успешен в последните години, защото хората са се уморили от промени и много от тях не искат да поемат ангажимент към собствения си живот.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.
Още от

Любовта, без която не можем

публикувано на 14.10.19 в 16:16