Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заместник-председателят на германската партия Християнсоциален съюз Манфред Вебер е един от възможните приемници на Жан-Клод Юнкер, пише изданието "Франкфуртер алгемайне цайтунг". Според вестника, Вебер е получил "принципна подкрепа" от канцлера Ангела Меркел като възможен водещ кандидат на ЕНП  за европейските избори през 2019 година, а с това вероятно и за поста председател на ЕК.

Самият Вебер заяви пред свои съпартийци, че скоро ще обяви кандидатурата си пред групата на ЕНП, добавя по темата и вестник "Шпигел", според който във вторник Вебер се е срещнал в Берлин с Меркел.

Част от руските издания пък се фокусират върху Запада и Москва в контекста на сирийския конфликт. Провокациите на Запада в Сирия ще се отразят зле не само на политическото уреждане на конфликта в тази страна, а на глобалната сигурност. Това пише "Росийская газета", позовавайки се на руското външно министерство.

Вестник "Комерсант" помества думи на руския външен министър Сергей Лавров, според когото "американското военно присъствие е източник на много проблеми в Сирия".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна