Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сидеров: Оставките са на министри от квотата на ГЕРБ, няма как да има претенции от Обединените патриоти

| обновено на 31.08.18 в 15:42
Волен Сидеров
Снимка: БГНЕС
Председателят на ПГ "Обединени патриоти" Волен Сидеров определи хода на премиера Борисов да поиска оставките като правилен. Пред "Хоризонт" Сидеров каза, че този ход няма да доведе до проблеми в управляващата коалиция и че очаква да бъде правилно разбран от обществото:

"Аз не виждам никакъв проблем в това, че премиерът сменя министри, това е правото на министър-председателя да определя екипа си и с кого да работи. В случая става дума и за министри от квотата на ГЕРБ, така че няма как да има претенции от Обединените патриоти. Разговарях с премиера наскоро. Доста теми обсъдихме. Мисля, че в момента не може да се проведе Коалиционен съвет.  Аз не съм в София, Каракачанов е във Виена… Не виждам бърза необходимост. Няма проблем с това, че не се събира Коалиционен съвет. Имаме комуникация! Аз лично се чувам с премиера редовно по телефона. Нямам претенции към това, че е сменил министри, без да сме се събрали“.

Сидеров заяви, че е знаел за оставките и че подаването им е било „доста логично“, предвид огромното натрупано напрежение. Той обаче не знае кой ще наследи министрите на техните постове:

Относно твърдението на вицепремиера Валери Симеонов, че е нарушено коалиционното споразумение, Сидеров коментира, че колегата му „проявява излишна нервност“, тъй като в споразумението няма текст, според който Борисов да е задължен да обсъжда оставките:

„Не смятам, че трябва да се прави някаква драма от това, че не сме се събрали като Коалиционен съвет. Телефонна връзка имаме, уведомяваме се и няма никакъв проблем. Не виждам причини за недоволство“.

"Три оставки не могат да взривят управляващата коалиция", изтъкна Сидеров и припомни, че при кабинета „Костов“ в средата на мандата са били сменени 10 министри. Според него оставките на тримата министри ще бъдат посрещнати с одобрение от обществото.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна