Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Христов, "Воля": Подкрепяме решението на министрите да поемат отговорност с оставки

Снимка: БГНЕС

"Не се изненадах от оставките на тримата министри. Ние от „Воля“ считаме, че е е крайно време в България да се научим как се носи политическа отговорност и подкрепяме решението на министър-председателя и на министрите чрез подаване на оставките да я поемат". Това каза за предаването „Хоризонт за вас“ депутатът от ПП „Воля“ Пламен Христов. Той допълни:

“На хората в държавата много отдавна вече им писна при всеки провал, появил се проблем или, не дай си Боже, трагедия, както в случая, институциите да си прехвърлят горещия картоф и накрая виновни да няма“.

Министрите не са „бушони“ в конкретния случай, посочи Христов и уточни:

"Бушоните по-скоро могат да бъдат наречени служители и отговорни лица на много по-ниско ниво. Когато оставките са на министри и то трима наведнъж, не мисля, че може да се говори за бушони. Особено при такъв тежък инцидент, когато има загинали хора, най-малкото, което може да се направи, е да се подадат оставки именно от страна на министрите. Жалкото е обаче, че тези оставки по никакъв начин няма да върнат хората и няма да утешат близките на загиналите.... България губи всеки ден десетки хора в катастрофи. Създаването на пореден орган, за който се говори в последно време, по наше мнение, няма да реши този проблем, тъй като в момента в държавата има достатъчно отговорни лица, достатъчно компетентни органи, които просто трябва много стриктно и точно да спазват закона … Иска ми се да си мисля, че би следвало политическата воля да е по-голяма, за да се стигне до истинските виновници. Аз съм обнадежден след този акт, който днес се случи от министрите. Това е все пак някаква проява на по-голяма отговорност, на воля да се случват нещата“. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна