Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Внучката на Жан-Мари льо Пен откри училище за антиевропейски политици

Марион Марешал
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Внучката на основателя на френския „Национален фронт“ Жан-Мари льо Пен – Марион Марешал, е открила в Лион училище за бъдещи политици, съобщава Bloomberg. Възпитаниците на училището трябва да бъдат алтернатива на сегашния проевропейски елит на Франция, отбелязва агенцията.

В момента в училището се обучават 70 души. Курсът на обучение е 2 години. Марешал не е отговорила директно на въпроса как се финансира училището, но е посочила, че получава подкрепа от частни донори и представители на малкия бизнес, а самият проект не е скъп.

„Ние трябва да си върнем влиянието и нашите младежи – тези, които са истински патриоти, трябва да участват в националния дебат“, е коментирала племенницата на сегашната лидерка на Националния фронт Марин льо Пен, която обяви, че се оттегля от политиката, след като леля ѝ загуби втория тур на президентските избори срещу Еманюел Макрон.

През 2012 година 28-годишната днес Марион Марешал стана най-младата депутатка във френския парламент и беше считана за една от най-големите надежди на Националния фронт и потенциална наследничка на леля си начело на партията.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна