Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на ДСБ - Благоевград: Доста закъснели оставки, които няма да решат нищо

Снимка: Община Благоевград



„Не съм сигурен че така се прави. Да не принизявам нещата, но ако един футболист си вкара автогол, сменя ли се с треньора? Наказанието какво променя? Наказваш хора, които са отговорни така се прави в онези страни, към които се стремим , попита художникът Пламен Донев по повод оставките на трима министри заради трагедията край Своге. Режисьорът Валентин Гошев коментира

"В белите страни, към които се стремим, обикновено оставките се подават веднага. Това го знаем от телевизията. Трябваше още през нощта след катастрофата … Видяхме в Италия какво става - там хората, които бяха отговорни, мисля че направиха така. Сами си ги подадоха, никой не им даде зор.

Не вярвам, че разследващите ще ни кажат истината, както в много случаи. Вярвам, че ще намерят изкупителна жертва в лицето на шофьора и министрите, но най-много ще опере пешкира, според мен, шофьоръ"т.

Режисьорът не вярва, че качеството на строителството на пътищата у нас ще се промени след трагедията, но художникът е оптимист

Повечето млади хора в Благоевград не се интересуват от пряката и действена политика, установи проверка на „Хоризонт за вас“.

Журналистът Димитрина Асенова обаче не смята, че нещо ще се промени след трите оставки на министри: 

„Не смятам че оставките ще променят каквото и да е в политиката или в начина на провеждането ѝ. Смятам че по-скоро би трябвало министрите да си останат на поста, да поемат отговорността и да си решат проблемите, които са забъркали“. Тя е убедена, че живее в прекрасен град, на който липсват някои детайли, освен чешмите – градска тоалетна и закрит паркинг за гостите му.

Калоян Ханджийски – председател на ДСБ в Благоевград и общински съветник в града определи политическата тема на деня така:

„Доста закъснели оставки. В опит да спаси имиджа си правителството взема късни решения. Под натиска на собствения си корупционен разпад следват неадекватни действия. При всички положения оставките са доста закъснели и няма да решат нищо - опит да се купува време и кредит на доверие“. Правителството не е в състояние да покаже точните виновници за трагедията край Своге, най-вече заради това, че част от виновниците са при тях, коментира той.

Общинският съветник е категоричен, че градът се нуждае най-вече от това да привлече инвеститори:

„Начините са открити и просто трябва малко политическа воля и мъжество да се случи".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени