Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата финансира Плевен при закриване на старото депо за отпадъци

Снимка: БГНЕС

Плевен  очаква  безвъзмездна финансова помощ от държавата за закриване и рекултивация на старото общинско депо за отпадъци. Според  изготвения проект общата стойност е над 12 милиона лева.

Общинският съвет  даде съгласието си Общината да кандидатства за целта пред Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда - ПУДООС към Министерството на околната среда и водите. Със заповед от  септември 2016 г. на Регионалната инспекция по околната среда и водите експлоатацията на общинското депо е преустановена и е разпоредено да се предприемат мерки за рекултивация.

Стойността на готовия за целта проект е 12,5 милиона лева с ДДС., допълва председателят на Общинския съвет Мартин Митев:

“Почти 8 милиона ще получим, като безвъзмездна финансова помощ от ПУДООС. 470 хиляди ще бъде собственото участие на Община Плевен и останалите 2 милиона и 400 хиляди ще даде отново ПУДОС, под формата на заем, безлихвен обаче, за да закрием старото депо. Одобрени сме за финансиране за тази рекултивация“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени