Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова 24-часова стачка обявиха моряците в Гърция

Няма да се движат фериботи и кораби до сряда сутрин

| обновено на 03.09.18 в 18:46
Снимка: БГНЕС

Синдикатът на моряците и пристанищните служители обяви нова 24-часова стачка. На котва остават фериботи и кораби до сряда сутринта.

И днес продължиха преговорите между синдикатите и работодателите без да се постигне споразумение за исканото увеличение на заплатите.

Анулирани са всички фериботни връзки от гръцките острови. Туристите принудително ще останат до сряда, ако успеят да намерят места в първите фериботи след протестите.

В същото време е прекратено и снабдяването със стоки към островите. За сега не се чувства липса на хранителни продукти, но ако стачката продължи е възможно и това да се случи.

Стачката засегна не само туристите. Опашки от чакащи тирове има на всички гръцки пристанища.

Все още няма изявление от работещите на пристанище Кавала дали ще продължат и утре да обслужват фериботите към остров Тасос, където почиват много българи.

От Външното ни министерство съветват българските туристи да потърсят информация от съответните туристически компании, както и от бреговата охрана. При необходимост, засегнати от стачните действия български граждани могат да потърсят допълнителна информация на телефоните на посолството ни в Атина. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна