Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни победиха Египет в контрола

национален отбор
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Волейболните ни национали победиха състава на Египет с 3:0 в последната си открита контрола преди старта на световното първенство. Утре двата отбора ще изиграят отново среща, която обаче е закрита. Пламен Константинов започна срещата с Георги Сеганов, Тодор Скримов, Николай Учиков, Виктор Йосифов, Валентин Братоев, Николай Николов и либеро Теодор Салпаров.


Националите започнаха по-добре първата част и поведоха с 5:2, но допуснаха гостите за изравнят при 5:5. Последваха две  равенства, след които България отново поведе с 3 точки. В края на първата част с отлична серия от 4 точки националите затвориха първата част с 25:18. През втория гейм отново българите стартираха по-добре и поведоха. В средата на частта те имаха четири точки аванс при 18:14, но позволиха на Египет да изравни при 20:20. Последваха четири изравнявания на резултата, но след две грешки на египетския тим България успа да вземе втората част с 26:24. След равенство в началото на третата част националите успяха да поведат в резултата с 2 точки при 4:2, а в последствие и 3 точки при 8:5. България успя да поведе с 6 точки при 17:11, след два отлично изпълнени начални удари на Николай Пенчев. До края на третата част домакините нямаха проблеми и я спечелиха с 25:19 и съответно мача с 3:0. По решение на щабовете двата отбора ще играят допълнително.


България стартира участието си на световното първенство, но което е домакин заедно с Италия, в неделя (9 септември) от 20.30  часа, като първи съперник на националите ни в зала "Конгресна" във Варна ще бъде тимът на Финландия.


Контролна среща по волейбол:
България - Египет 3:0 (25:18, 26:24, 25:19).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!