Два месеца няма информация за изчезнал мъж от село Брещен

Снимка: bg.wikipedia.org

Вече два месеца няма следа от 49-годишния Ахмед Кичуков от доспатското село Бръщен. Той е в неизвестност  от 1 юли.

Тогава рано сутринта мъжът излязъл по тъмно за гъби и не се появил. Не си взел телефон и храна, а само дъждобран. Близките му предполагат, че е смятал да се прибере до обяд, но вероятно се е изгубил и минал на гръцка територия.

Още тогава мъжът бе обявен за международно издирване и започна търсенето му в крайграничните села на Гърция.

Кметът на село Бръщен Кемил Кочаков каза:

"В момента нямаме никаква информация. Нито е с умрелите, нито с живите. Много е притеснено семейството. Направихме всичко възможно. Акция с "Гранична полиция", с Националната  полиция, с пожарната, търсиха и хора от селото. Неговите братя ходиха по гръцките села, разлепиха снимки, разясниха за въпросния човек. До ден днешен никаква информация - нито кост, нито вест".


Още от категорията

Над 50 души от Смолянско се присъединиха към Асоциацията на професионалните готвачи

В Смолян учредиха клон на Асоциацията на професионалните готвачи в България. Учредителната среща на професионалистите се проведе в курорта Пампорово.  Над 50 готвачи от региона се присъединиха към сдружението, за да се докоснат до голямата кулинария, да получават информация от първа ръка, да обменят идеи за приготвяне на оригинални ястия и..

публикувано на 21.11.18 в 21:03

Над 160 участници ще има в Софийския международен панаир на книгата

Повече от 160 ще са участниците от България и чужбина в предстоящото 46-о издание на Софийския международен панаир на книгата и шестия литературен фестивал. Издателствата ще разположат своите щандове на 6 етажа в НДК от 11 до 16 декември, обясни председателят на Управителния съвет на Асоциация „Българска книга“ Велизара Добрева: "Двете..

публикувано на 21.11.18 в 20:33
Протест срещу системата в България.

20-ина автомобила шестваха протестно под дъжда в Сливен

За десета поредна вечер протестираха днес в Сливен срещу правителството. Недоволните коментираха, че искат да заменят системата „Кой“ със системата „Как“, визирайки търсенето на възможности за справяне с ниския стандарт на живот в страната. Заради силния дъжд по-малко хора се включиха в протеста. Продължаваме да протестираме, защото нищо..

публикувано на 21.11.18 в 19:32
Коста Филипов

Коста Филипов: Време беше Брюксел да реагира по някакъв начин по случая "Груевски"

Реакцията на Йоханес Хан е първата официална такава и то на високопоставен представител на Брюкселската администрация по казуса с Никола Груевски. Това подчерта  в интервю за предаването ни "Нещо повече" журналистът Коста Филипов в коментар на изявлението на еврокомисарят за разширяването на Евросъюза, който по-рано настоя правителството на..

публикувано на 21.11.18 в 18:15
Пловдивчани, които се отопляват на печки на твърдо гориво, като тази на снимката, ще могат да бъдат оборудвани с климатик, печка на пелети или свързани към топлопреносната мрежа.

Хиляди пловдивчани с шанс да сменят старите печки с екоотопление

Пловдивчани, които се отопляват на твърдо гориво, ще могат да се откажат от старите печки и да преминат към отопление, щадящо околната среда. Възможностите са климатик, печка на пелети или свързване към топлопреносна мрежа - газификация или топлофикация. Близо 14 млн. лева са предвидени за града за подобряване качеството на атмосферния..

публикувано на 21.11.18 в 18:02
Коне в планински район

Заловиха контрабандни коне на „Дунав мост“

Камион, в който са натоварени пет коня, е бил задържан рано тази сутрин при преминаване на граничния пункт „Дунав мост“ от Румъния към България. Животните са без придружаващи документи и по всяка вероятност утре ще бъдат евтаназирани. Животните са били транспортирани на територията на страната в камион със софийска регистрация, управлявана..

публикувано на 21.11.18 в 17:53
Евгений Кънев

Евгений Кънев: Обществото е разединено заради липсата на доверие

Липсата на доверие в обществото е това, което ни разединява, подчерта в интервю за предаването ни "Нещо повече" икономистът и общественик Евгений Кънев. „Като няма доверие ние сме много по-склонни да търсим проблема в позицията на отсрещната страна и то независимо коя е тя и респективно да търсим причини защо да не се съгласим с тази позиция...

публикувано на 21.11.18 в 17:45