Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов пристигна на официално двудневно посещение в Израел

| обновено на 04.09.18 в 18:57
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов е на официално двудневно посещение в Израел. Това е втората визита на министър-председателя за тази година, по време на която отново му предстои среща с премиера на Израел Бенямин Нетаняху. Днес Борисов участва в Световната конференция на Международния институт по контратероризъм. 

Очаква се премиерът Борисов да произнесе реч пред делегатите на Международния форум. Министър-председателят ще постави акцент върху мерките за противодействие на радикалните и терористични организации, както и ще отчете напредъка в сътрудничеството на службите за разузнаване и сигурност между България и Израел. 

В контекста на проведените разговори Борисов ще се срещне утре с роднини на загиналите преди шест години  при атентата в Сарафово израелски граждани. 

В рамките на утрешния ден Борисов ще се срещне с израелския си колега Бенямин Нетаняху. Двамата ще обсъдят двустранните отношения и теми от взаимен интерес. 

В Тел Авив премиерът Борисов ще участва в тържествена церемония по откриването на паметника за приноса на страната ни в спасяването на българските евреи. Тази година страната ни отбелязва 75 -тата годишнина от извършването на този хуманен акт. 

.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!