Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До дни започва ремонтът на засегнатите участъци в прохода "Шипка" от свлачището

Снимка: БГНЕС

Ремонт на засегнатите от свлачище участъци в прохода “Шипка“ ще започне в средата на идната седмица. Ако всичко върви по план, ремонтът ще приключи до средата на октомври, обяви директорът на Областно пътно управление - Стара Загора Илия Златев.

Изготвянето на проект за възстановяване на пропадналите участъци в прохода "Шипка" забави началото на аварийно- спасителните работи.

Свлачището, което се намира на 182-и километър на прохода, се задейства след проливните дъждове през месеците юни и юли, припомни Златев:
"Забавихме се малко във времето, защото се оказа технологично не толкова лесно да се направи проект за възстановяване на пътното платно. Изпълнението на проекта е свързано с  изграждането на конструкция, която да задържа свлачището".

Златев заяви, че за ремонта проходът "Шипка" няма да бъде затварян. Ако все пак това се наложи, в съответните часове обходен маршрут ще бъде през панорамния път Шипка-Бузлуджа.

Днес регионалният министър в оставка Николай Нанков обяви, че от следващата година започва изграждането на тунел под връх Шипка.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени