Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пол Маккартни пуска в продажба 17-ия си солов албум

Сър Пол Маккартни
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият член на "Бийтълс" Пол Маккартни, една от последните легенди на поп музиката, пуска в продажба 17-ия си студиен албум "Egypt Station", очакван с огромен интерес от феновете и музикалната критика, съобщава Франс прес, цитирана от БТА.

Седемдесет и шест годишният сър Пол се завръща с най-амбициозната си творба след великолепния албум "Chaos and Creation in the Backyard", излязъл през 2005 година. Той дължи успеха си както на своя създател, така и на продуцента Найджъл Гудрич, известен с партньорството си с "Рейдиохед".

Този път Маккартни прибягва до услугите на американеца Грег Кърстин, човекът, изковал успехите на Адел, Лиъм Галахър и "Фу файтърс". Кърстин е запазил непокътната креативността на бившия член на Ливърпулската четворка, невероятна за възрастта му. 

За феновете на "Бийтълс" "Egypt Station" е една приятна изненада, тъй като в него е разпознаваем познатият почерк на Ливърпулската четворка. Това важи в най-голяма степен за песните "Fuh You", "Do it Now" и "Hunt You Down Naked Clink".

Друг връх в албума е 7-минутната композиция "Despite Repeated Warnings", в която съдържа четири отличаващи се мелодии. За отбелязване е и нежната балада "I Don't Know", която според признанието на Маккартни е любимото му парче в албума. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна