Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София се открива шестото по ред и рекордно голямо издание на „Алея на книгата“

От днес до неделя столичния булевард „Витоша“ ще бъде изпълнен с книги. Този следобед там се открива поредното издание на „Алея на книгата“. То ще е най-голямото до сега, обещават организаторите от Асоциация „Българска книга“.

Това е шестото по ред и рекордно голямо издание на „Алея на книгата“. Официалният старт ще бъде даден в 17.00 часа днес в литературния кът до паметника на Алеко Константинов на бул. „Витоша“ и със специалното участието на джаз формация „София“. Шатрите на издателите обаче вече са подредени и през целия ден ще работят.

Книжното изложение на открито вече беше в Пловдив и Варна. Сага в столицата белите шатри очакват читателите на пешеходната част на булеварда между пресечката с „Патриарх Евтимий“ до ул. „Узунджовска“. Алеята ще продължи до неделя включително, с работно от 10.00 часа до 20.00 часа, казва Валентина Божичкова, изпълнителен директор на асоциация „Българска книга“.

Като гости в културната програма тази година са поканени Георги Господинов, Димитър Тонин, Палми Ранчев, Светлозар Жеков. Тази вечер в литературния кът ще бъде представен романа „Опасна същност“ от Татяна Костова. Криминалето е написано изцяло в класическите традиции на Агата Кристи, а действието се развива в наши дни. Час по-късно в една от книжарниците на булевард „Витоша“ ще бъде представен сборника с разкази „Невидим живот“ от Мехмед Атипов. Той е млад автор, на 27 години и това дебют за него.

Още можете да разбере от репортажа на Светослава Кузманова. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна