Пилотите и кабинният персонал на "Райънеър" ще стачкуват утре

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ирландската нискотарифна авиокомпания "Райънеър" обяви, че за утре отменя 150 от 400 полета от и до Германия, заради стачка на пилотите и кабинния персонал, съобщава АФП.

Представител на компанията се извини на потърпевшите пътници и обеща да им бъдат потърсени алтернативни маршрути.

Компанията порица организаторите на стачката, че не са предупредили навреме за намеренията си и предупреди, че зачестилите протести могат да доведат на съкращаване на  работни места в Германия. От "Райънеър" смятат, че исканията на пилотите от профсъюза "Кокпит" са неоснователни, тъй като пилотите  получава месечно 16 000 евро при петдневна работна седмица, последвана от четиридневен уикенд. Пилотите обаче смятат, че трудът им е подценен в името на икономиите и те са сериозно ощетени в сравнение с колегите от конкурентни компании. 


Още от категорията

Над 50 души от Смолянско се присъединиха към Асоциацията на професионалните готвачи

В Смолян учредиха клон на Асоциацията на професионалните готвачи в България. Учредителната среща на професионалистите се проведе в курорта Пампорово.  Над 50 готвачи от региона се присъединиха към сдружението, за да се докоснат до голямата кулинария, да получават информация от първа ръка, да обменят идеи за приготвяне на оригинални ястия и..

публикувано на 21.11.18 в 21:03

Над 160 участници ще има в Софийския международен панаир на книгата

Повече от 160 ще са участниците от България и чужбина в предстоящото 46-о издание на Софийския международен панаир на книгата и шестия литературен фестивал. Издателствата ще разположат своите щандове на 6 етажа в НДК от 11 до 16 декември, обясни председателят на Управителния съвет на Асоциация „Българска книга“ Велизара Добрева: "Двете..

публикувано на 21.11.18 в 20:33
Протест срещу системата в България.

20-ина автомобила шестваха протестно под дъжда в Сливен

За десета поредна вечер протестираха днес в Сливен срещу правителството. Недоволните коментираха, че искат да заменят системата „Кой“ със системата „Как“, визирайки търсенето на възможности за справяне с ниския стандарт на живот в страната. Заради силния дъжд по-малко хора се включиха в протеста. Продължаваме да протестираме, защото нищо..

публикувано на 21.11.18 в 19:32
Коста Филипов

Коста Филипов: Време беше Брюксел да реагира по някакъв начин по случая "Груевски"

Реакцията на Йоханес Хан е първата официална такава и то на високопоставен представител на Брюкселската администрация по казуса с Никола Груевски. Това подчерта  в интервю за предаването ни "Нещо повече" журналистът Коста Филипов в коментар на изявлението на еврокомисарят за разширяването на Евросъюза, който по-рано настоя правителството на..

публикувано на 21.11.18 в 18:15
Пловдивчани, които се отопляват на печки на твърдо гориво, като тази на снимката, ще могат да бъдат оборудвани с климатик, печка на пелети или свързани към топлопреносната мрежа.

Хиляди пловдивчани с шанс да сменят старите печки с екоотопление

Пловдивчани, които се отопляват на твърдо гориво, ще могат да се откажат от старите печки и да преминат към отопление, щадящо околната среда. Възможностите са климатик, печка на пелети или свързване към топлопреносна мрежа - газификация или топлофикация. Близо 14 млн. лева са предвидени за града за подобряване качеството на атмосферния..

публикувано на 21.11.18 в 18:02
Коне в планински район

Заловиха контрабандни коне на „Дунав мост“

Камион, в който са натоварени пет коня, е бил задържан рано тази сутрин при преминаване на граничния пункт „Дунав мост“ от Румъния към България. Животните са без придружаващи документи и по всяка вероятност утре ще бъдат евтаназирани. Животните са били транспортирани на територията на страната в камион със софийска регистрация, управлявана..

публикувано на 21.11.18 в 17:53
Евгений Кънев

Евгений Кънев: Обществото е разединено заради липсата на доверие

Липсата на доверие в обществото е това, което ни разединява, подчерта в интервю за предаването ни "Нещо повече" икономистът и общественик Евгений Кънев. „Като няма доверие ние сме много по-склонни да търсим проблема в позицията на отсрещната страна и то независимо коя е тя и респективно да търсим причини защо да не се съгласим с тази позиция...

публикувано на 21.11.18 в 17:45