Новият директор на Драматичния театър в Ловеч връща публиката в салона

Драматичният театър в Ловеч от години е в лошо финансово състояние. От месец насам обаче театърът има нов директор, след като Биляна Петрова спечели конкурса за поста. Тя започва работа с нови идеи за решаване на проблемите на културната институция, както и с план – да върне публиката в залата и да предизвика интереса на учениците към постановките. От този месец възрастните ще гледат представления срещу билет от 1 лев.

Пред „Хоризонт“ Петрова съобщи какво е състоянието на театъра:

„Заварвам едно лошо финансово състояние, около 300 хил. лв. - стряскащо е. Минусът идва от липсата на достатъчно продукция в оборот. Всеки месец театърът започва един вид от 0 и до края на месеца трябва да докаже, че произвежда нещо, а именно спектакли и че те събират публика. Надявам се, че час по-скоро ще можем да предизвикаме ловешката публика“.

Биляна Петрова посочи какво е предприела, за да върне публиката в салона: „Предвиждаме спектакли за петък вечер и детски представления. Надявам се в по-късните часове да привлечем семейството – възрастен плюс дете. „Да заведем баба и дядо на театър“ – това е надсловът за наличните спектакли. Бихме искали и социални спектакли, да представим всичко, което до този момент е гледано, ще го предложим срещу билет от 1 лв. на пенсионерите. Баба и дядо на театър е за детските спектакли на трупата, които вече са гледани – за баба ще струва 1 лв., а внучето влиза безплатно“.

Жителите на Ловеч са доволни от промоционалните цени на постановките.

Какво още предвижда новият директор на ловешкия драматичен театър, чуйте от звуковия файл.
Още от категорията
Сцена от спектакъла

„Антихрист“ с премиера в Нов театър НДК

Драматизацията и постановката по един от най-значимите романи в българската литература – „Антихрист“ на Емилиян Станев,  са дело на Бойко Илиев. „Струва ми се, че този роман става все по-съвременен. Макар че разказва житието на Теофил, Емилиян Станев в крайна сметка говори за онези вътрешни тежнения, които ни съпътстват през целия ни живот. Тази битка в..

публикувано на 26.09.18 в 14:05

БНР - медиен партньор на полския филмов фестивал "Кинотека"

В края на тази седмица стартира второто българско издание на Полския филмов фестивал „Кинотека“. БНР е медиен партньор на фестивала. Официалното откриване е на 27-и септември. Фестивалът започва с джаз концерт в „София лайв клуб“. Кои и какви са филмите, които може да гледате от 30-и септември до 6-и октомври в Културния център G - 8?..

публикувано на 26.09.18 в 13:58

Библиотеката към “Алма Матер“ отбеляза своята 130-а годишнина

С тържество в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ библиотеката към “Алма Матер“ отбеляза 130-годишнината си.  Създадена през далечната 1888 г., тя е първата университетска библиотека у нас и втора по големина след националната „Св. Св. Кирил и Методий“. Преминала през етапите на класическа библиотека през първото си столетие,..

публикувано на 26.09.18 в 13:53

Драгомир Шопов празнува юбилей във Военния клуб

На 27 септември във Военния клуб в София поетът и публицистът Драгомир Шопов ще отбележи своя юбилей сред приятели и почитатели. В последната година към своите трийсетина книги той добави още две – „Път като надежда бял“, избрана поезия и „Посоката на българското време“, публицистика (изд. Лексикон). В предаването „Графити по..

публикувано на 26.09.18 в 13:51

НХА открива свой филиал в Бургас

Националната художествена академия открива свой филиал в Бургас. Филиалът ще бъде оглавяван от проф. Г еорги Янков. До разкриването на филиала се стигна след тригодишна подготовка.  Наред с класическите специалности като живопис и графика, ще се изучават още книга, дизайн и илюстрация, както и печатна графика. Студентите ще имат възможност да се..

публикувано на 26.09.18 в 13:16

Изложба на Елиезер Алшех в Софийска градска художествена галерия

Есенният сезон в Софийска градска художествена галерия започна с един изключително интересен и стойностен проект на екипа, работил повече от една година за него. Това е изложбата „Елиезер Алшех и „естетиката на безобразието“, която фокусира върху миналото, но в същото време разширява хоризонта, като включва и други значими събития от художествения ни..

публикувано на 26.09.18 в 11:10

Европейският ден на езиците - палитра от събития, посветени на езиковото многообразие

Всяка година на 26 септември се отбелязва Европейският ден на езиците. На този ден се чества езиковото многообразие на континента, което се характеризира с над  200  европейски езика, 24 официални езика на Европейския съюз и около  60  регионални или малцинствени езика. Инициатори за провеждането на Европейския ден на езиците са Европейската..

публикувано на 26.09.18 в 11:02