Eмисия новини
от 05.00 часа

Новият директор на Драматичния театър в Ловеч връща публиката в салона

Драматичният театър в Ловеч от години е в лошо финансово състояние. От месец насам обаче театърът има нов директор, след като Биляна Петрова спечели конкурса за поста. Тя започва работа с нови идеи за решаване на проблемите на културната институция, както и с план – да върне публиката в залата и да предизвика интереса на учениците към постановките. От този месец възрастните ще гледат представления срещу билет от 1 лев.

Пред „Хоризонт“ Петрова съобщи какво е състоянието на театъра:

„Заварвам едно лошо финансово състояние, около 300 хил. лв. - стряскащо е. Минусът идва от липсата на достатъчно продукция в оборот. Всеки месец театърът започва един вид от 0 и до края на месеца трябва да докаже, че произвежда нещо, а именно спектакли и че те събират публика. Надявам се, че час по-скоро ще можем да предизвикаме ловешката публика“.

Биляна Петрова посочи какво е предприела, за да върне публиката в салона: „Предвиждаме спектакли за петък вечер и детски представления. Надявам се в по-късните часове да привлечем семейството – възрастен плюс дете. „Да заведем баба и дядо на театър“ – това е надсловът за наличните спектакли. Бихме искали и социални спектакли, да представим всичко, което до този момент е гледано, ще го предложим срещу билет от 1 лв. на пенсионерите. Баба и дядо на театър е за детските спектакли на трупата, които вече са гледани – за баба ще струва 1 лв., а внучето влиза безплатно“.

Жителите на Ловеч са доволни от промоционалните цени на постановките.

Какво още предвижда новият директор на ловешкия драматичен театър, чуйте от звуковия файл.
Още от

Стефка Янорова на 50! Честит юбилей!

публикувано на 16.10.19 в 11:45