В Дома на киното

Вечер на Индия с акцент - премиера на филма "Песента на скорпионите"

Във филма участват Голшифте Фарахани и Ирфан Хан
Вечер на Индия организират днес в Дома на киното София Филм Фест и Ратха Ятра Фестивал в България. Началото е 18 ч., а поводът е премиерата на филма „Песента на скорпионите“, който ще започне от 20:30 часа.

За пълното потапяне в атмосферата на филма,Tarana и Киртан Рага ще изпълнят древна мантра за защита, непосредствено преди прожекцията.

Посетителите ще имат възможност да се облекат и да се снимат с традиционната индийска одежда сари, да видят рисуване с къна, да опитат ведически лакомства, да разгледат йога литература.

Самият фестивал предстои на 15 септември.

Пред Катя Василева Светлана Дамянова разказва повече за вечерта и филма.

Чуйте.


Още от категорията
Сцена от спектакъла

„Антихрист“ с премиера в Нов театър НДК

Драматизацията и постановката по един от най-значимите романи в българската литература – „Антихрист“ на Емилиян Станев,  са дело на Бойко Илиев. „Струва ми се, че този роман става все по-съвременен. Макар че разказва житието на Теофил, Емилиян Станев в крайна сметка говори за онези вътрешни тежнения, които ни съпътстват през целия ни живот. Тази битка в..

публикувано на 26.09.18 в 14:05

БНР - медиен партньор на полския филмов фестивал "Кинотека"

В края на тази седмица стартира второто българско издание на Полския филмов фестивал „Кинотека“. БНР е медиен партньор на фестивала. Официалното откриване е на 27-и септември. Фестивалът започва с джаз концерт в „София лайв клуб“. Кои и какви са филмите, които може да гледате от 30-и септември до 6-и октомври в Културния център G - 8?..

публикувано на 26.09.18 в 13:58

Библиотеката към “Алма Матер“ отбеляза своята 130-а годишнина

С тържество в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ библиотеката към “Алма Матер“ отбеляза 130-годишнината си.  Създадена през далечната 1888 г., тя е първата университетска библиотека у нас и втора по големина след националната „Св. Св. Кирил и Методий“. Преминала през етапите на класическа библиотека през първото си столетие,..

публикувано на 26.09.18 в 13:53

Драгомир Шопов празнува юбилей във Военния клуб

На 27 септември във Военния клуб в София поетът и публицистът Драгомир Шопов ще отбележи своя юбилей сред приятели и почитатели. В последната година към своите трийсетина книги той добави още две – „Път като надежда бял“, избрана поезия и „Посоката на българското време“, публицистика (изд. Лексикон). В предаването „Графити по..

публикувано на 26.09.18 в 13:51

НХА открива свой филиал в Бургас

Националната художествена академия открива свой филиал в Бургас. Филиалът ще бъде оглавяван от проф. Г еорги Янков. До разкриването на филиала се стигна след тригодишна подготовка.  Наред с класическите специалности като живопис и графика, ще се изучават още книга, дизайн и илюстрация, както и печатна графика. Студентите ще имат възможност да се..

публикувано на 26.09.18 в 13:16

Изложба на Елиезер Алшех в Софийска градска художествена галерия

Есенният сезон в Софийска градска художествена галерия започна с един изключително интересен и стойностен проект на екипа, работил повече от една година за него. Това е изложбата „Елиезер Алшех и „естетиката на безобразието“, която фокусира върху миналото, но в същото време разширява хоризонта, като включва и други значими събития от художествения ни..

публикувано на 26.09.18 в 11:10

Европейският ден на езиците - палитра от събития, посветени на езиковото многообразие

Всяка година на 26 септември се отбелязва Европейският ден на езиците. На този ден се чества езиковото многообразие на континента, което се характеризира с над  200  европейски езика, 24 официални езика на Европейския съюз и около  60  регионални или малцинствени езика. Инициатори за провеждането на Европейския ден на езиците са Европейската..

публикувано на 26.09.18 в 11:02