Предпазлива търговия на Уолстрийт в очакване на новите модели iPhone на Apple

Основните американски фондови индекси се движат разнопосочно в началото на търговията на Уолстрийт, като акциите на енергийните компании поскъпват на фона на растящите петролни цени, докато акциите на технологичните компании се понижават преди очакваното със засилен интерес представяне на новите модели смартфони и други "техно-джаджи" на световния гигант Apple.

Индексът на сините чипове DJIA се повишава с 0,22%, а на широкия индекс S&P500 – с 0,1%.

В същото време технологичният индекс Nasdaq Composite се понижава с 0,44% в резултат на рязко понижение на акциите на производителите на микрорпоцесори, като индексът iShares PHLX Semiconductor ETF се понижава с цели 2,5 на сто. Спадът на този важен подиндекс е факт, след като Goldman Sachs понижи оценките си за компаниите от полупроводниковата индустрия Micron Technology и Lam Research, провокирайки солидна обезценка на техните акции съответно с 6,15% и с 3,05%.

Акциите на Apple Inc. губят над 1% от стойността си преди очакваното от инвеститорите по-късно днес представяне на новата серия iPhone-и и на някои други "техно-джунджурии" на най-голямата по пазарна капитализация компания.

На другия полюс са акциите на енергийните компании с оглед на поскъпването на петрола. Акциите на Exxon Mobil нараства с 0,4%, а на Chevron Corp. – с 1,49%, след като октомврийските фючърси на американския лек суров петрол нарастват с 1,31% към 70,20 долара за барел.

Търговското напрежение между САЩ и неговите важни партньори като Китай продължава да стои на фокуса на внимание на Уолстрийт, въпреки че в последно време няма някакви по-конкретни нови в една или друга посока.

Инвеститорите ще следят и урагана "Флорънс", който наближава Източното крайбрежие на САЩ и се очаква да удари със сила от 4-та степен (в четвъртък вечерта, или в петък).

Още от категорията

Фондовите индекси на Уолстрийт стартираха търговията под нивата от края на 2017 година

Пазарите на акции на Уолстрийт се оказаха под нов агресивен натиск в началото на търговията във вторник, като и трите основни американски фондови индекса отвориха солидно под техните нива от края на 2017-а година. Индексът на сините чипове DJIA се понижава с над 550 пункта (спад с 2,27%), широкият индекс S&P500 - с около 2% и технологичният..

публикувано на 20.11.18 в 17:03
Теменужка Петкова

Теменужка Петкова се надява корейска корпорация да се включи в процедурата за АЕЦ "Белене"

Енергийният министър Теменужка Петкова се надява корейската Хидроатомна енергийна корпорация да продължи да проявява интерес към проекта АЕЦ „Белене" и да участва в процедурата за избор на стратегически инвеститор за централата. Петкова е съобщила това при откриването на корейско-български енергиен форум, който се провежда в София.  От..

публикувано на 20.11.18 в 16:41

Паниката на световните борси се пренесе и на петролните пазари

Петролните фючърси се понижават с над 2% по време на търговията във вторник, тъй като инвеститорската паника на световните фондови борси се отрази негативно и на пазарите на суровини. Януарските фючърси на петрола сорт брент се понижават с 2,22% към 65,30 долара за барел, а аналогичните фючърси на американския лек суров петрола - с 2,34% към..

публикувано на 20.11.18 в 16:35

Потреблението на ток при семействата, които се отопляват с него, скача с 84%

През зимните месеци потреблението на домакинствата, които се отопляват с ток, се повишава с 84 на сто спрямо септември. Изчисленията са на компанията "ЧЕЗ Електро", която призова клиентите си да използват разумно електроенергията, тъй като това се отразява и на сметките им за ток. С понижаване на температурите през зимния сезон потреблението на..

публикувано на 20.11.18 в 16:17

Повече от 1 млн. литра гориво е спряно от продажба от началото на годината

Актове за повече от 1 млн. лева са издадени за нарушения и повече от 1 млн. литра гориво е спряно от продажба от началото на годината след проверки на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Най-честите нарушения са смесванията на горива и неправилната работа на измервателните средства. Само за последния месец и половина..

публикувано на 20.11.18 в 16:13
Марк Карни от Английската централна банка

Шефът на АЦБ подкрепи предложената от британския премиер Брекзит сделка

Управителят на Английската централна банка Марк Карни даде своята подкрепа за предложената от Тереза Мей сделка за Брекзит, като предупреди, че алтернативата, включваща излизането на Великобритания от ЕС без наличието на преходен период (т.нар. твърд Брекзит), може да доведе до негативни икономически последици, сравними с тези по времето на петролния..

публикувано на 20.11.18 в 15:59

АЕЦ "Козлодуй" с нов изпълнителен директор

АЕЦ "Козлодуй" има нов изпълнителен директор, съобщиха от Българския енергиен холдинг. Досегашният директор на централата Иван Андреев е поискал да бъде сменен по здравословни причини.  На негово място е назначен Наско Михов, който е работил над 16 години в АЕЦ "Козлодуй", има стаж в Държавното предприятие "Радиоактивни отпадъци", работил е..

публикувано на 20.11.18 в 15:35