Eмисия новини
от 22.00 часа

В София започва първото международно изложение за електромобилност

Снимка: БГНЕС

София е домакин на първото международно специализирано изложение за електромобилност под надслов „Предизвикай бъдещето“.

В рамките на три дни ще бъдат представени концепциите за електрическа мобилност и постиженията на автомобилните производители в алтернативното придвижване.

Изложението е съпътствано и от конференция, която ще обсъжда развитието на електромобилността и възможностите за производство и продажби на електромобили в България.

От днес до 16 септември най-големите представители на бранша ще обсъждат глобалните перспективи за развитието на автомобилната индустрия и бъдещето на мобилността.

Водещи производители и експерти ще обменят идеи и информация, ще представят и ще разработват съвместно устойчиви концепции за интегриране на технологиите. Свои разработки ще представят научни институти, университети и специализирани училища.

Очаква се интерес да предизвикат всички видове автомобили на алтернативно зареждане - с електрическо придвижване, природен газ, водородни клетки и хибридни двигатели. Изложението включва 4-дневна експозиция, тест драйв и демонстрации.


Още от

Най-четени