Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отказът на Манолев от номинацията за министерски пост предизвика политически реакции

Александър Манолев
Снимка: БГНЕС


Решението на предложения за нов министър на транспорта Александър Манолев да се откаже от номинацията си предизвика политически реакции. Според председателя на парламентарната група на коалиционния партньор в управлението Волен Сидеров премиерът Бойко Борисов е предизвикал решението на Манолев, за да няма сянка на съмнение сред обществото. В същото време Сидеров не изключи възможен сценарий на определени медийни кръгове:

“Борисов е капитанът на отбора. Той кадрите на ГЕРБ ги преценява. Ако е имал идея, че някакво черно петно стои в биографията на Манолев, той нямаше да е зам.-министър даже. Сигурно вече ние след този случай ще се вгледаме по-внимателно, но пък не трябва да изпадаме в някаква параноя. Всеки появил се някъде с някаква дописка в някой сайт да предизвиква драматични размествания, в крайна сметка защо не допуснем и насоченост“, уточни Сидеров.

Георги Свиленски от БСП определи ситуацията като безсилие на премиера Борисов:

“Когато предлагаш екип, с който да работиш, трябва да го познаваш тоя екип и, най-малкото, да знаеш миналото на хората, с които ще работиш. Това показва безсилието на правителството, безсилието на премиера, действа се в ситуация на паника, която няма как да не доведе до допускането на такива грешки, т.е. ние не можем да кажем утре какво ще се случи, камо ли другата седмица какви кандидати ще бъдат предложени“, коментира Свиленски.

В понеделник ще има нов коалиционен съвет при премиера Борисов, още тогава ще е ясна новата кандидатура за транспортен министър. В сряда се очаква министерските оставки и номинациите за нови министри да бъдат гласувани в пленарната зала.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени