Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Допускахме много грешки, призна Пламен Константинов

Пламен Константинов
Снимка: БТА

"Допуснахме много грешки, най-вече на сервис". Това заяви след загубата от състава на Иран с 1:3 гейма Пламен Константинов. Националният селекционер на волейболния ни отбор не бе доволен представянето на тима ни.

"Трябва да отдадем заслуженото на Иран. Изиграха много силен мач и направиха много малко грешки. Ние бяхме много стегнати и допускахме много грешки в началото, най-вече на сервис. Тяхното посрещане бе много стабилно и това позволи на разпределителя им Маруф да води много равно, много спокойно мача. Опитът им също натежа за това да не допускат толкова много грешки. Младите играчи в нашия отбор преживяват трудно грешките, а само минута-две разконцентриране може да костват загуба в гейма. Вече трябва да мислим за следващите мачове с Пуерто Рико и Куба. Надявам се, че ще успеем да постигнем две победи преди мача с Полша и срещу тях да търсим реванш за днешната загуба", добави Пламен Константинов.

Посрещачът Тодор Скримов също призна превъзходството на противника.

"Иран определено бе по-добрият отбор. Не мисля, че те са по-опитни, но началният ни удар не бе на ниво. Допуснахме много грешки, а тези сервиси, които вкарвахме, не ги затрудняваха. Това позволи на всичките им нападатели да се разиграят и вече ни бе много трудно. Очаквам да победим Пуерто Рико с 3:0, защото всякакъв друг резултат би бил несериозен", каза Тодор Скримов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна