Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

„Сега“ излиза с централна статия: "Студеният резерв сгря Доган с повече от 27 милиона лева".

Почетният председател на ДПС ще получава от държавата парите за "ток на склад" за една година-обяснява изданието. Ахмед Доган е купил мажоритарен дял от 70% от ТЕЦ "Варна", на който се плаща за поддръжка на мощностите -студен резерв за енергийната система.

Вестниците се фокусират и върху въпроса - защо спират рокадите в кабинета.

„Стандарт“ извежда: "Империята Сорос отвръща на удара" и обяснява, че ден след като българските евродепутати са подкрепили унгарския премиер в Страсбург, враговете на Виктор Орбан се задействат срещу кандидата за транспортен министър Александър Манолев в София.

„24 часа“ добавя: "Президентът, без да иска, даде време на кандидат-министър да се оттегли".

„Труд“ обяснява: "Двоен фалстарт беляза смяната на министри". Оказа се, че държавният глава не е подписал указа за освобождаване на главния секретар Младен Маринов и назначаването му като министър. След това и Александър Манолев се отказа да е транспортен министър след публикации за висящи дела заради катастрофа.

При „Дума“ заглавието е: "Пълен фарс с министерските оставки", а за вестник „Земя“ то гласи: "Цирк в държавата", с коментар "Криза в кризата с министрите".

„Телеграф“ поставя в централна статия "в родните болници хранят пациентите с филия хляб и сирене“. Първи по пестеливост са общинските болници, където за храна се отпускат под 2 лв на ден.

„Монитор“ съобщава: "Държавата се рекламира за 12 милиона лева чрез спорта" - това е цената на организацията на трите световни първенства, които се провеждат у нас - художествена гимнастика, волейбол и гонките за гребците в Пловдив. Сметките показват, че същата сума трябва да се върне като приход в градовете - домакини.

„24 часа“ поставя на първа страница снимка с гимнастичката Катрин Тасева и съобщението, че България печели среброто на Световното първенство по художествена гимнастика след 23 години пауза.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!