Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тасева, Владинова и Калейн: Усещаме цялата любов на публика, тя е част от този медал

Сребърен медал за България в отборното състезание на СП в София
Снимка: БФХГ

„Заради този успех има сълзи в очите ми. Наистина още не мога още да повярвам, че сме сребърни медалистки от Световно първенство. Това не се с случвало от толкова време. Аз от самото начало бях много щастлива, че ще играя на Световното първенство и не съм чувствала някакво напрежение. Беше отговорност, защото беше отборна надпревара. Бяхме зависими една от друга. Смятам, че направихме всичко възможно. Много сме щастливи от това, че взехме този медал. За нас това означава много“, заяви след спечеления сребърен медал в отборната надпревара на световното първенство по художествена гимнастика дебютантката в тима Боряна Калейн.

„Щастливи сме, че за отборното успяхме да изиграем съчетанията без грешка. Утре ще се играе на последния оцелял. Ще бъде доста интересно. Всички грации не издържат докрай, състезанията са дълги и уморителни. Утре ще бъде най-интересно и който издържи докрай ще спечели. Един медал от световно тежи много. Всички си мислят, че е лесно, но не е“, добави Катрин Тасева.

"Много сме щастливи и аз съм горда, че съм част от този отбор. Всички дадохме всичко от себе си и затова сме много щастливи. Формулата, за да се случват нещата е да мислим, че все едно не сме играли и така да излизаме да играем. Беше важно да играя стабилно за нас заради отбора. Усещаме цялата любов на публиката. Те са част от тези медали, както и всички останали треньори, федерация, Катя, Буба, аз, всички сме част от този медал. Чувстваме се много щастливи и много обичани, завърши капитанът на тима Невяна Владинова.

Главният мениджър на националния отбор на България по художествена гимнастика индивидуално Бранимира Маркова заяви, че вярва, че добрата конкуренция в отбора ражда добри резултати.

"Много съм щастлива и много се гордея с този отбор. Това беше целта ни - да представим един силен отбор пред българска публика. Специално искам да поздравя всички момичета и целия ми екип. Беше много добър дебют за Боряна Калейн. Специални поздравления за нейния треньор Мариана Памукова и Силвия Стойнева. Състезанието беше много тежко. То още не е приключило за нас. Утре предстоят нови четири съчетания за Катрин и Невяна на финала в многобоя. Много тежко състезание. Утре ще бъде пети ден. За всички е еднакво. За нас беше по-емоционално състезание пред родна публика, но това, което бях поставила като задача беше изпълнено", каза Бранимира Маркова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна