"Контрол", Светльо & The Legends и Doctor's Gogo Band с концерт в София

Снимка: Ани Петрова

Щастлив съм, че животът ми мина точно в този преход, каза в интервю за предаването „Хоризонт до обед“ Светослав Витков от „Хиподил“.

„Хиподил“ си остана групата, която дойде в точния момент с точното послание, без претенции, без изисквания, без никакъв гръб. Точно в този момент вратата на т.нар. медиен похлупак беше леко повдигнат и ние успяхме да изскочим. Втора група аз не виждам в годините след нас. /…/ Бунтът тогава беше назрял. Ако Съветският съюз не се беше отдръпнал тогава, щеше да има проблеми в България. Това не се търпеше – полицията да ти обяснява, че не можеш да ходиш с дълга коса или с дънки… безумно беше. Най-хубавото от това, което се промени, е, че всеки можеше да опита да стане това, което иска. Малцина успяха да го направят“.

Една система, каквато е българската, може да бъде променена единствено отвън, смята Светльо Витков. Според него протестите не променят нищо:

„След протестите идват изборите и те решават реално съдбата, а не протестите. Изборите се решават предимно с пари и медии. Пробиваш, когато капакът леко се пооткрехне, но е много по-трудно не само да влезеш, а да успееш да задържиш. За момента ДПС, БСП и ГЕРБ нямат желание да направят нищо различно, освен собствената си политика. Не сме дорасли до нивото, в което можем да приемем чуждото мнение дори на улицата, камо ли това мислене да стигне в политиката“.

Витков е категоричен, че промяната може да дойде от образование, желание за тази промяна и воля за това да следваш този път.

Светльо Витков каза, че през ноември ще издадат трети албум.

"Контрол", Светльо & The Legends и Doctor's Gogo Band ще имат концерт в "Маймунарника" тази вечер.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Още от категорията

Тандемът Теодосий Спасов и Иван Шопов обединиха талант за пореден път в новия проект " InFusion"

На 24-ти ноември в "Пространство 108" в София с концерт ще бъде отбелязана премиерата на най- новия проект на етно- джаз музиканта Теодосий Спасов и Иван Шопов- програминг и китара. InFusion (Вливане) е заглавието, на този истински космополитен и вдъхновен от световното културно многообразие албум.  Особеното в този проект е, че  в записите на всички..

публикувано на 20.11.18 в 16:33

Камен Чанев: „Аз съм обикновен човек, който обича работата си”

Тази вечер е второто представление на „Палячи” – съвместна продукция на Старозагорската опера и цирк „Балкански”. В ролята на Канио гостува Камен Чанев, един от най-забележителните български тенори. След 25 години на оперната сцена, репертоар от над 30 главни роли и успешни спектакли в най-известните оперни театри по света, Камен Чанев..

публикувано на 20.11.18 в 12:15

Световноизвестен тенор и полско сопрано ще пеят в Монтана

Монтана ще отбележи 127-ата годишнина от обявяването на градския си статут с концерт на световнопризнатия оперен певец Калуди Калудов, съобщават от Общината . Тенорът, заедно със сопраното Анна Дитри-Калудов, ще представят на сцената на Драматичен театър „Драгомир Асенов” любими оперни арии и дуети, популярни италиански канцонети и..

публикувано на 20.11.18 в 08:30

"Балканска носталгия" в концерт с класика, фолклор и джаз

Концертът “Балканска носталгия“ ще събере на една сцена в зала "България" на 20 ноември от 19 часа превъзходни музиканти, които работят в различни жанрове. Кросоувърът обаче не е новост и по нашите ширини, така че фолклорът се просмуква в творчеството на много автори. За този концерт Кварто квартет са си поканили гости: Георги Андреев -..

публикувано на 19.11.18 в 18:09

Англичанинът Том Одел с трети албум

На 15-ти февруари 2019-та годин в зала 1 на НДК в София ще се състои първият концерт на Том Одел в България. Още с дебютния си албум „ Long Way Down “ от   2013-та година, 27-дем годишният англичанин  бе приет като талантлив певец и автор, който съчетава емоционалното си пеене, акомпанирайки си отлично на пианото. Добре..

публикувано на 19.11.18 в 16:01

Фолклор и метъл – мисията възможна

Фолклорни влияния и елементи в метъл музиката – свое изследване по темата  ще представи  Рада Бонева, студентка в Софийския университет. Презентацията ще се състои на 27 ноември от 19.30 часа в рамките на инициативата "Докторантски чай" на столичната улица "Триадица" 4.  Изследването може да се разглежда като мост между настоящето и миналото,..

публикувано на 19.11.18 в 13:54

Концерт за смартфони и симфоничен оркестър

Зрителите могат да участват със смартфони в концерта на Нов симфоничен оркестър тази вечер от 19.30 ч. в Руския културно-информационен център в София - по програмата на Европейската мрежа на оркестрите. Диригент е Борислав Йоцов, съобщава БТА. Посетителите ще проследят развитието на инструментите в оркестъра - от най-стария от преди 43..

публикувано на 19.11.18 в 11:47