Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Контрол", Светльо & The Legends и Doctor's Gogo Band с концерт в София

Снимка: Ани Петрова

Щастлив съм, че животът ми мина точно в този преход, каза в интервю за предаването „Хоризонт до обед“ Светослав Витков от „Хиподил“.

„Хиподил“ си остана групата, която дойде в точния момент с точното послание, без претенции, без изисквания, без никакъв гръб. Точно в този момент вратата на т.нар. медиен похлупак беше леко повдигнат и ние успяхме да изскочим. Втора група аз не виждам в годините след нас. /…/ Бунтът тогава беше назрял. Ако Съветският съюз не се беше отдръпнал тогава, щеше да има проблеми в България. Това не се търпеше – полицията да ти обяснява, че не можеш да ходиш с дълга коса или с дънки… безумно беше. Най-хубавото от това, което се промени, е, че всеки можеше да опита да стане това, което иска. Малцина успяха да го направят“.

Една система, каквато е българската, може да бъде променена единствено отвън, смята Светльо Витков. Според него протестите не променят нищо:

„След протестите идват изборите и те решават реално съдбата, а не протестите. Изборите се решават предимно с пари и медии. Пробиваш, когато капакът леко се пооткрехне, но е много по-трудно не само да влезеш, а да успееш да задържиш. За момента ДПС, БСП и ГЕРБ нямат желание да направят нищо различно, освен собствената си политика. Не сме дорасли до нивото, в което можем да приемем чуждото мнение дори на улицата, камо ли това мислене да стигне в политиката“.

Витков е категоричен, че промяната може да дойде от образование, желание за тази промяна и воля за това да следваш този път.

Светльо Витков каза, че през ноември ще издадат трети албум.

"Контрол", Светльо & The Legends и Doctor's Gogo Band ще имат концерт в "Маймунарника" тази вечер.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени