Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена е загинала след падане на релсите на метростанция "Опълченска"

| обновено на 14.09.18 в 17:01
Снимка: БГНЕС

Жена е загинала, след като е паднала на релсите на метростанция "Опълченска". Най-вероятната причина за инцидента е невнимание. 

Сигналът е получен минути след 14.00 часа. Полицията категорично изключва версията за самоубийство.

От камерите на метростанцията е станало ясно, че жената е говорела по мобилния си телефон, когато е загубила равновесие и е паднала на линията на метрото пред идващата мотриса. 

Катя Сунгарска, говорителят на Спешна помощ, заяви за "Хоризонт":

"Инцидентът беше сигнализиран при нас в 14.06 часа. Слава Богу, имахме на разположение един екип в централата, така че за три-четири минути екипът ни стигна там. За съжаление, доколкото имам информация от завеждащият на смяната, в момента се извършва преместването на мотрисата, за да можем да стигнем до жената, така че не мога да кажа в какво състояние е и какво точно е положението".

Станцията е отцепена от екипите на полицията. Всички влакове от летището или Бизнес парка спират на метростанция "Васил Левски“ и не продължават към метростанция "Сердика".

Възстановено е движението по първа линия на метрото.

По-рано от пресцентъра на Столичната община съобщиха, че са осигурени временни извънредни автобуси, които се движат по маршрут от метростанция "Сливница" до Софийски университет "Св. Кл. Охридски", Орлов мост, НДК и обратно до метростанция "Сливница",  двупосочно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна