Eмисия новини
от 05.00 часа

Възпитаници на кюстендилските училища бяха премирани за нестандартно мислене

30 възпитаници на кюстендилските училища и гимназии - 28 момичета и само 2 момчета, получиха днес стипендии от общината за показан висок резултат в теста за нестандартно мислене. Наградният фонд е 4 200 лева, със 700 лева повече в сравнения с миналогодишните стипендии.

Премирането на показалите оригинален подход и нестандартно мислене при решаването на конкретни житейски ситуации и ребуси по тест, формулиран от социалния антрополог Харалан Александров, се прави за осми път в общината. Премията за максималните 36 точки е 500 лева.

И в двете групи, 8 и 9-и клас, както и 10-11-и клас, няма ученик, който е изкарал максимума. Най-добре са се представили учениците от Езиковата и Природо-математическата гимназия. Резултатите обяви зам.-кметът по духовните дейности на града Светослав Василев:

"Има много свежи идеи от дечицата, необременени те по един начин виждат нещата и дори не на шега съм го казвал, че може да ползваме някои от техните идеи за управление, за модел".


Още от
Сапарева баня привлича туристите с природните си богатства и климата, както и с екологичния и селски туризъм. Засилен е интересът най-вече към балнеолечението.

Расте интересът към селския туризъм

публикувано на 19.02.19 в 16:16

Последно в Региони

Всички новини в Региони: днес | вчера