Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христиан Митев: Очаквам Законът за защита от шума в околната среда да бъде приет

Христиан Митев
Снимка: БГНЕС

Законът за защита от шума в околната среда е приет на първо гласуване в  пленарна зала и предстои разглеждането му в Комисията по здравеопазване на второ четене.

Очаквам да бъде приет, както е бил приет на Министерски съвет с мнозинство от гласувалите министри, каза Христиан Митев депутатът от Национален фронт за спасение на България (НФСБ) в интервю за предаването  „Неделя 150“.

Той обяви още, че Законът за хазарта е бил изпратен за нотификация от ЕК и очакват отговор: „Без значение дали ще е положителна или отрицателна нотификацията, в края на краищата тази процедура трябва да завърши със становище на ЕК по този законопроект“.

Митев потвърди позицията на „Обединени патриоти“ по въпроса с оставките на министъра на вътрешните работи Валентин Радев, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„Оставките на тримата министри са прибързани. Това са специалисти, които са се доказали в своите области и не сме променили решението си, изразено и в общата ни декларация, че няма да подкрепим тези оставки“, каза той.

Според него „персоналната смяна на един министър, на председател на агенция, дори и на всички служители в МРРБ, или на Агенция „Пътна инфраструктура“ няма да реши проблемите“.

„Става въпрос от една страна за затягане на контрола, което става с промяна в съответните правила, а от друга страна и самото изпълнение и прилагане на закона“, обясни той.

Депутатът беше категоричен, че към момента няма напрежение в коалиция „Обединени патриоти“ и остава подкрепата на НФСБ към Волен Сидеров като председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“.

„Тя ще функционира така, както е описано в нашето коалиционно споразумение… В декларацията, с която излезе коалицията във вторник, ясно се казва, че се признава ръководството на групата, в лицето на нейния председател Волен Сидеров. Под това положение стои подписа на г-н Симеонов. Ние нямаме никакво различно мнение или становище от това, което е изразил нашия лидер“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна