Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира кампанията „Създай книга с БНР-Бургас"

Снимка: БТА

Радио Бургас започва кампания  „Създай книга с БНР-Бургас". Всеки участник от 6 до 16 години може да предложи история или сборник с истории, както и рисунки към тях. Победителите ще бъдат обявени на 23-и април в Световния ден на четенето.

Създай книга с БНР-Бургас"  е конкурс за истински писатели, които разказват интересни истории. Те ще бъдат събрани в книжка, която медията ще подари на вашето училище и на детския отдел на регионалната библиотека "Пейо Яворов" в Бургас. Каква е целта на този конкурс, обяснява директорът на радио Бургас Кирил Костадинов:

"За трета поредна година кампанията на БНР-Бургас е в подкрепа на стимулиране на четенето сред младите хора, както и това да създава собствени истории, които да  оформим като тяхно лично произведение и лично творчество".

До края на месец март следващата година БНР-Бургас ще очаква историите на малките писатели. Авторите на пет от най интересните разкази ще получат и специални награди. Идеята е всяка година да се обогатява детският фонд на библиотеката с книжки, създадени от деца за деца.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени