Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

За МВР разправата с журналисти е по-важна от борбата с корупцията, е водещото заглавие на вестник "Сега" по темата за арестувания журналист от сайта "Бивол" Димитър Стоянов и румънския му колега Атила Биро, край радомирско село. Прокуратурата нареди на ДАНС да провери обществените поръчки при еврофондовете и разследването около изгорените документи, отбелязва „Сега“ и допълва, че три дни след случая, МВР продължава да демонстрира тотално нежелание да провери има ли схема за източване на европейски средства.

Рокадите зациклиха, президентът отказа среща на коалицията за указа на Маринов, пише на първата страница на "Стандарт". Министерските рокади зациклиха и не е ясно кога ще бъдат гласувани. Независимо, че вчера властта номинира Росен Желязков за министър на транспорта, неяснотата около избора на новите членове на кабинета се засилва заради президента, който за пореден път отказа да подпише указа за освобождаване на главния секретар на МВР Младен Маринов, докато не мине съгласуването, допълва "Стандарт".

Ново поскъпване на газа и парното през януари, пише на първата си страница самоопределящия се като ляв вестник "Дума". Първият ценови шок ще усетим от октомври - на синьото гориво с 14%, а на топлото с до 10%, допълва изданието.

Темата за войната по пътищата е избрал за водеща "24 часа". 6587-ият без книжка уби бременната си с близнаци жена и 2-годишната им дъщеря при удар в дърво на пътя между Бяла Слатина, пише е водещото заглавие на вестника. Изданието отбелязва, че от началото на годината всеки месец са залавяни 770 неправоспособни водачи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна