Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Посещението на южнокорейския президент в Пхенян най-вероятно ще е успешно, но неговите усилия трябва да бъдат продължени от Вашингтон. Това пише в свой коментар китайският официоз Глобал таймс. Според изданието САЩ трябва да дадат на Северна Корея сигурността, че процесът по ядрено обезоръжаване и последващо го икономическо развитие ще е достатъчно сигурен.

Западни, руски и турски издания анализират инцидента, при който руски самолет Ил-20 с 15 души на борда беше свален от ракети на сирийското правителство, целещи се в израелски изтребители.

Eксперт, цитиран от Свободная преса, твърди, че инцидентът показва голяма вероятност "във въоръжените сили на Сирия да цари пълен хаос". Темата ще бъде пратена в глуха линия, смята бившият израелски посланик в Москва Цви Маген, цитиран от Взгляд, според който Русия и Израел нямат интерес да се карат.

Русия показва изключителна толерантност към израелската армия, която нанесе над 200 въздушни удара срещу подкрепяните от Иран шиитски милиции в Сирия, пише в. Ню Йорк таймс. Вестник Тюркие разглежда инцидента като "Израелска клопка" за постигнатото от Путин и Реджеп Ердоган споразумение за отлагане на офанзивата в сирийската провинция Идлиб.

---


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени