Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима работници са в болница заради пропаднал асансьор

| обновено на 19.09.18 в 16:40
Снимка: БГНЕС

Трима работници пострадаха при пропадане на асансьор в частно предприятие в Бургас. Съоръжението, в което са били служителите, заедно със стъклопакети, е паднало от няколко метра височина и работниците са получили наранявания от счупените стъкла. В момента те са в стабилно състояние в Бургаската болница, посочи д-р Здравка Инджова: 

"Единият ще бъде освободен за домашно лечение - има малка разкъсна рана само. Другият ще бъде приет в болницата, тъй като има фрактура - счупване. На третия в момента се обработва раната, но и тримата са в стабилно състояние".

Асансьорът може да превозва над 1 тон, а стъклата са били не повече от 200 кг, поясни пред Радио Бургас управителят на фирмата Драгомир Тодоров. Най-вероятната причина според него е скъсване на въжето, но съоръжението, което е монтирано преди 7-8 години, е проверявано ежемесечно, обясни той.

Не повече от 200 килограма, а то е за над един тон. Няма обяснение, явно се е скъсало въжето“, каза той.

Първоначалният преглед показва, че авариралото съоръжение представлява товарна платформа, а не товарен асансьор. Липсвали са документи за регистрация, както и такива за технически прегледи на съоръжението.

Тече разследване, съставен е акт на собственика и глоба до 10 000 лева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна