Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антоанета Христова: Логично е у нас да разбираме Орбан по-добре от Западна Европа

Антоанета Христова
Снимка: БГНЕС

„Все повече и повече в тази България, в тази среда, в която манипулацията определя общественото мнение, все повече и повече свестни хора няма да искат да водят с байряка.“ Това мнение изрази в предаването „Нещо повече“ политическият психолог проф. Антоанета Христова. 

„На фона на ужасните тролски медии, на ужасните жълти новини, на фона на това, че всеки в България може да бъде очернен на базата на измишльотини, ако човек има своята работа, ако има своето семейство и не иска да си създава проблеми, изборът му да не влезе във вече твърде грозната политическа игра е съвсем разбираем“, така Христова коментира отказа на Александър Манолев от номинацията за нов транспортен министър.

 

В коментара си по предложението на "Патриотите" за правителствена позиция против налагането на евросанкции на Унгария проф. Христова изтъкна, че унгарският премиер Виктор Орбан припомня забравени в резултат на глобалната и мащабна среда на движения на хора ценности, както и че националната гледна точка е значима и важна: "България е естествено да се позиционира сред източноевропейските и бившите социалистически страни, които страдат от поредица болезнени симптоми – че сме по-бедни, че сме като че ли по-извън центъра на Европа, които усещаме дистанция към управляващите в Европа, тези, които смятаме, че недостатъчно справедливо се отнасят към нас. Съвсем логично е България и българското обществено мнение да разбират Орбан много повече, отколкото западноевропейските държави.“

Според Христова, ситуацията за управляващите е сложна, защото "ЕНП е доминиращата партия в момента, но същевременно обществената среда не предполага крайна позиция, подкрепяща Меркеловия Европейски съюз". 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!