Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бурята Али вилня с 225 км/ч в Северна Ирландия и Шотландия, взе и жертви

| обновено на 20.09.18 в 10:46
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бурята Али причини смъртта на двама души, стотици хиляди останаха без електричество, а транспортът бе сериозно нарушен, след като ветрове със скорост от 165 километра в час връхлетяха Британските острови. 

Силните ветрове обърнаха в морето караваната на 50-годишна швейцарка, току-що пристигнала край скалистите западните брегове на Ирландия в района на Голуей. В Нюри, Северна Ирландия, мъж на около 20 години е бил убит от повалено от бурята дърво. Друг 40-годишен мъж е постъпил в болница със сериозни рани. Има съобщения за ранени хора и в Шотландия и Северна Англия. 

Преобърнати автомобили, паднали дървета върху коли, хаос по пътищата – е само част от картината след връхлитането на бурята Али. Само в Ирландия близо 200 000 души останаха без ток. Лошото време принуди организаторите на традиционното голямо Ирландско национално селскостопанско шоу в Тюламор, което привлича годишно около 300 000 души, да го отменят. Предполага се, че най-лошото от бурята Али вече е преминало, но днес се очакват обилни валежи в много части от Обединеното кралство с опасност от наводнения.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна