Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

История и геополитика: Доналд Тръмп – стратегически цели и външна политика

БНР Новини
Боян Кулов (вляво) и Румен Дечев в студиото на предаването.
Снимка: Росица Михова

Вече две години името на настоящия президент на САЩ не слиза от емисиите на медиите. За съжаление обаче сериозните анализи за неговата политика отстъпват пред пикантните подробности… В „Мултикултурни диалози“ – „История и геополитика“ ще се опитаме да очертаем основните щрихи на политиката на Доналд Тръмп, скрити зад конюнктурата на политическата борба и враждебната медийна пропаганда.

Как Тръмп се вмества в противопоставянето между индустриален и финансов капитал, което винаги е приемало формата на политическа борба между националния консерватизъм и глобализма. Какви надежди събужда Тръмп сред представителите на работническата и средните класи на Америка? Как борбата между националния консерватизъм и глобализма се пренася на международната арена и ще може ли Тръмп да повлияе на процесите в Европа?
Това са въпросите, на които ще търсим отговор с нашия гост в студиото – доц. Боян Кулов, от Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН. Доц. Кулов се занимава с геополитика и 17 години е работил в различни университети в САЩ.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени