Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов: Назначаването на Нанков за зам.-министър на регионалното развитие ще бъде добро решение

Няма еднозначно решение от лидерите на ЕС спрямо Унгария, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ

/архив/
Снимка: БГНЕС

Николай Нанков е подходящ за депутат, но назначаването му като заместник-министър на регионалното развитие ще бъде добро решение. Това коментира в кулоарите на парламента председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Нанков, който подаде оставка като регионален министър заради трагедията край Своге, от днес не оглавява ведомството: 

"Министър-председателят е този, който ще прецени дали ще бъде назначен Николай Нанков за заместник-министър, но смятам, че ако се стигне до подобен подход, това ще бъде едно добро решение, за да може действително да се продължи това, което е по сроковете, както за тол системата и разбира се, по всички програми, които са свързани с "Региони в растеж".

Няма еднозначно решение от лидерите на ЕС спрямо Унгария, подчерта Цветанов, но  България трябва да бъде ясна с позицията си. По думите му твърдо отношение на Съюза към Виктор Орбан не е препоръчително:

"Това преди европейските избори ще създаде други настроения и други усещания за националистическите и популистките партии в Европейския съюз. Знаете, че дори и Европейската народна партия и всички политически семейства в Европейския съюз са разделени".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени