Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софи Йотова: Храненето е архитектура на здравето

Човешкото достижение да се прераждаш всеки ден е дело на храната – духовна и материална, категорична е прочутата блогърка

БНР Новини
Мария Мира Христова и София Йотова
Снимка: Кирил Чобанов

„Изхвърляйте по-малко, яжте по-добре“ е особено актуален призив и в контекста на европейската идея, а още повече в деня, в който в Торино се провежда граждански диалог с еврокомисаря за здравеопазване и безопасност на храните Витенис Андриукайтис.
По същото време в студиото на „Нашият ден“ разказва своята мъдра приказка за храната и храненето Софи Йотова – известен блогър и създател на платформата Foodie Blvd.
Към разговора се включват Валя Данкова от Академията за щастие и Иван Чакъров, директор на Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата, който анонсира предстоящия Фестивал на сливата в село Орешак.

Има ли панацея в храненето и защо е важно да не следваме модата, а себе си? Кои са опасностите в днешния динамичен век и как здравословното става смъртоносно? Кой и как определя храненето ни и кога е моментът, в който всеки открива своя хранителен режим? – отговор на тези и други въпроси в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна