Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките получиха грозде от кмета на Окаяма

2
Част от церемонията в залата в Окаяма.
Снимка: БФТ

Необичаен подарък получиха националките ни по волейбол от кмета на Окаяма Масао Омори, който засвидетелства уважение към отборите на България и Доминиканска република, които са на подготовка в японския град. 

Той дари състезателките на двата отбора с грозде и сладкиши. Церемонията бе в една от волейболните зали на града, като домакините се бяха постарали за всичко.

Мениджърът на нашия тим Любомир Герасимов благодари от името на отбора и Българската федерация по волейбол за изключителното гостоприемство на кмета на града и цялата организация около лагера на националките. Сред официалните лица на домакините бяха още Сатоми Миура от префектурата на Окаяма, отговарящ за културата и спорта, Тора Макимото от ръководството на местния волейбол, Ацши Такаока от Асоциацията по спорт, директорът на местното управление на водата Нобуо Мунетомо и шефът на волейболния клуб Акиюши Кавамото.

Капитанът на нашия тим Христина Русева подари на кмета Масао Омори топка с подписите на всички волейболистки. А малко преди тържеството Русева предаде на отбора поздравленията и пожеланията на спортния министър Красен Кралев. 

След официалната част специалното грозде – бяло и черно, което струва 20 евро една чепка, бе „унищожено“ още в залата и от двата отбора.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна