Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Левски“ с победа над „Витоша“

Снимка: БФС

Отборът на „Левски“ победи с 4:1 „Витоша“ (Бистрица) на стадион "Георги Аспарухов" в мач от 9-ия кръг на Първа лига. Така играчите на Славиша Стоянович се върнаха на върха в класирането с актив от 22 точки. 26-кратните шампиони изиграха силен двубой, като само добрите намеси на Християн Василев спасиха гостите от още по-голяма загуба.

Давид Яблонски беше точен в 3-ата минута с глава. Кабрал удвои в 51-ата минута. Паулиньо пропусна дузпа в 63-ата минута, която беше отразена от Християн Василев. Станислав Костов отбеляза трети гол в 65-ата минута, а в 73-ата направи резултата 4:0. Поб„тното попадение за „Витоша“ беше дело на Григор Долапчиев в 83-ата минута.

Росен Кирилов, старши треньор на „Витоша“: "Допуснахме още в третата минута гол от статично положение, което ни стаписа. Освен това Левски игра много силно и след гола заигра на много високи обороти. При 1:0 се юрнахме да пресираме, което беше голяма грешка и това позволи на Левски да ни вкара детински втори, трети и четвърти гол, а пропуснаха и дузпа. За съжаление ние не успяхме да създадем положения, но срещу големи отбори ни е много трудно, особено когато ни вкарат ранен гол. Левски излезе ранен от загубата от Локомотив Пловдив, показа много високо ниво и трудно можеше да им се противопоставим. Имаме достатъчно играчи и не може да се оправдаваме с контузиите. Мисля, че в следващите мачове ще покажем коренно различно лице."

Славиша Стоянович, старши треньор на Левски: "След загубата от Локомотив Пловдив беше трудна седмица за нас. Свършихме доста работа, говорихме доста, че искаме да покажем друго лице и да покажем от първата минута, че ще играем по друг начин. Играхме много добре през първото полувреме, правехме хубави комбинации и можехме да вкараме и още голове. Проблемът обаче е, че трудно задържаме едно ниво 90 минути.Притеснява ме, че не вкарваме чисти положения, както и че загубихме концентрация и допуснахме такъв лек гол. Има мачове, в които такива неточности са фатални и се губят три точки, както стана в Пловдив. Не е достатъчно просто да играем по-добре. Трябва концентрацията да бъде максимална през всичките 90 минути. Все още не мислим за мача с ЦСКА-София, защото ни предстои мач за купата. Нека мине и той и тогава ще мислим за мача с ЦСКА."

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!