Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ливърпул" еднолично начело в Англия след категоричен успех над "Саутхемптън"

"Ливърпул"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Ливърпул" оглави еднолично класирането в английското първенство по футбол, след като победи "Саутхемптън" с 3:0 като домакин в мач от шестия кръг. "Мърсисайдците" водят с 18 точки и две пред "Манчестър Сити", който разгроми с 5:0 "Кардиф" като гост. "Челси" е трети с 15 пункта, но лондончаните все още не са изиграли мача си срещу "Уест Хем".

"Ливърпул" поведе в десетата минута, когато Джердан Шачири стреля и Уесли Хьодт вкара топката в собствената си врата. Мърсисайдците продължиха да доминират и Жоел Матип покачи на 2:0 в 21-та минута след удар с глава, а Мохамед Салах се реваншира за два пропуска с третото попадение в добавеното време на първата част. Шачири удари напречната греда от пряксвободен удар и египтянинът догони първи топката на голлинията, след което я прати в мрежата на гостите. "Саутхемптън" е 14-и в класирането с пет точки от шест мача. Рияд Марез вкара два гола за победата на "Манчестър Сити" в Кардиф, но той само оформи крайния резултат с попаденията си в 67-та и 89-та минута. Серхио Агуеро откри резултата в 32-та минута и Бернардо Силва добави още един гол в 35-та, а Илкай Гюндоган покачи на 3:0 минута преди края на редовното време в първата част.

"Манчестър Юнайтед" допусна неочаквана грешка у дома, след като стигна само до 1:1 срещу "Уулвърхемптън". Фред даде преднина на домакините в 18-та минута, но Жоао Моутиньо беше точен за гостите в 53-та. "Бърнли" победи с 4:0 "Борнемут" като домакин, "Лестър" надви с 3:1 "Хъдърсфийлд" у дома, а "Кристъл Палас" и "Нюкасъл" завършиха наравно 0:0.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна