Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ: Корнелия Нинова изразява лично мнение по казуса с Унгария

| обновено на 23.09.18 в 19:27
Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

В ГЕРБ смятат, че лидерът на БСП Корнелия Нинова изразява лично мнение, а не партийна позиция по казуса с гласуваните в Европарламента санкции срещу Унгария.

В централата на управляващата партия беше заявено, че публикацията на Нинова във Фейсбук, в която тя нарича премиерът Борисов „лъжец, който говорел едно в България, а в Европа каквото му кажат началниците“, не отговаря на истината. И на свой ред обвиниха Нинова в лъжа.

Лидерът на БСП  Корнелия Нинова призова от страницата си във Фейсбук "да сме непримирими към всяка проява на фашизъм, на насилие и на разединение". Повод е годишнината от Септемврийското въстание от 1923 г. Нинова написа: 

"Почитаме онези мъже и жени, които дадоха живота си в антифашистката борба, които са били водени от чисти идеи и са мечтали за справедливо и солидарно общество, за благоденствието на всеки човек".

Тома Биков припомни, че позицията на БСП против санкциите срещу Унгария е след гласуването в Европарламента:

„По четири различни начина са се държали, защото не всички са гласували. Единият е гласувал „за“ - европейският началник на госпожа Нинова, господин Станишев. Другият е гласувал „против“. Това е господин (Момчил) Неков. Третият - господин (Петър) Курумбашев е бил в зала, но точно по тази точка не е гласувал, а четвъртият - господин (Георги) Пирински, който изобщо не е бил в залата. От това ние си вадим извода, че госпожа Нинова може би изразява лична позиция, а не позицията на БСП, чиято партия има друга позиция от нейната. Каква - ние не можем да кажем, защото не можем да разберем каква“.

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков се обърна към Нинова:

„Имам съвсем простичко обръщение към нея: Много по-лесно се живее, ако преоткриеш света на истината, ако всеки ден имаш една и съща позиция и не се събуждаш с различни позиции“.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна