Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пари Сен Жермен" с шеста поредна победа

Анхел Ди Мария
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът на Франция по футбол "Пари Сен Жермен" продължава с убедителния си старт в Лига 1, след като записа шеста поредна победа. Този път жертва на столичани стана тимът на "Рен", който отстъпи като домакин с 1:3.
С победата парижани продължават с максимален актив от 18 точки, с 5 пред втория "Лил", докато "Рен" е на 13-о място в подреждането със 7 точки.
И четирите гола в мача бяха реализирани от играчи на гостите. Още в 11-ата минута Адриен Рабио си отбеляза автогол, което позволи на "Рен" да поведе в резултата.
Макар и гостите да бяха без наказаната си звезда Килиан Мбапе, те бяха по-активният отбор на терена и в 45-ата минута Анхел ди Мария изравни с първия си точен удар в мача. Голът на аржентинеца бе много красив, след като той прати топката с плътен шут от над 25 метра в долния десен ъгъл на вратата.
През второто полувреме играта се пренесе изцяло в полето на "Рен" и логично гостите стигнаха до нови два гола.
В 61-вата минута Тома Мюние завърши бърза контраатака за 2:1 в полза на парижани, а седем минути преди края белгиецът асистира на резервата Максим Чупо-Мотинг, който отблизо оформи крайния резултат.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени