Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паднало дърво смачка автомобил във Видин

4
Снимка: Радио ВИДИН
Силният вятър събори дърво във Видин. Инцидентът е станал по обяд на улица "Княз Борис I" в квартал "Калето". Има нанесени щети на автомобил, паркиран под дървото.


"На работа си бях и току-що излизам. Казаха ми, че паднало дървото. Надявам се всичко да е наред, ще видим какво ще стане", каза собственичката на автомобила Ралица Валентинова.

Клоните на дървото са на терасата на Ваня Василева:

"Аз си бях в кухнята. Гледам, едни клони са ми на терасата. И аз се учудих какво се случва. Излязох, обаче то още падаше и беше опасно. Слязох да видя точно как се е случило. Не знам как ще го отрежат, защото тези клони, които стърчат горе, ще ударят в прозорците."

Екип на пожарната започна да реже дървото.

"Нашите екипи реагират на всякакъв вид сигнали. Обстановката е нормална"
, каза директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Станислав Генчев.

За област Видин днес се очаква средна скорост на вятъра между 14 и 19 м/сек. с пориви до 24-25 м/сек. Заради силния вятър в повечето области на страната е обявен жълт код.

От пресцентъра на МВР информират, че днес

Множество сигнали за паднали предмети в следствие на силния вятър са приети днес от жители на Северозападна България. По данни на ГДПБЗН най-сериозно е засегната област Монтана. Там е съобщено за изпочупени дървета и клони, паднали ламарини и предмети. Мобилизирани са всички екипи на пожарната и полицията, включително и колегите им, които са в почивка. Няма пострадали хора.

От ГДПБЗН припомнят, че при такива случаи хората не трябва да остават на открито, защото има опасност от наранявания от падащи отломки от сградите и други предмети. Добре е да затворят плътно вратите и прозорците в дома си, да приберат незакрепени предмети  от терасите си, а ако са на открито, да потърсят временно заслон.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени