Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията разби група от Левски, измамила по телефона възрастни жени от Велико Търново

Снимка: БГНЕС

Престъпна група от град Левски, занимаваща се с телефонни измами, разбиха областните дирекции на МВР във Велико Търново и Плевен. Доказано е участието в три телефонни измами в старата столица, при които възрастни жени са дали над 40 000 лева и златни накити. 

Групата, в която е участвал и непълнолетен, е действала по схемата "Помощ на полицията", а на жертвите от Велико Търново телефонните измамници са се представяли с имената на действащи полицейски началници в региона, посочи старши комисар Димитър Машов, директор на Областната дирекция на МВР във Велико Търново: 

"Задържаните са три лица. Основният въртач, който организира самата схема по измамата, това е лицето, което се представя за полицейски служител, още едно лице, което към тогавашния момент е било отцепка, както и мулето. Около 40 000 лева е общата сума, която сме я доказали категорично".

На двама от задържаните са повдигнати обвинения. Третият е привлечен като свидетел. Предстои на организатора на групата да бъде поискано постоянно задържане.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна