Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът „Да излееш душата си с музика” започва днес в Каблешково

Снимка: Община Поморие

Националният фестивал за народни инструменталисти „Да излееш душата си с музика” ще се проведе днес в Каблешково. Надсвирването ще се проведе за пети път в памет на акордеониста Петко Дачев - инструментална легенда на българския фолклор.

Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на община Поморие Иван Алексиев и се организира от народно читалище „Атанас Манчев - 1920”, с подкрепата на Община Поморие и Кметство Каблешково.

Своеобразният форум на народни инструменталисти ще започне в 14.00 часа в зрителната зала на читалището. Основната цел на  „Да излееш душата си с музика” е да се превърне в празник на уникалните фолклорни традиции, да открива и подкрепя нови дарования, да стимулира високото професионално майсторство и художествен вкус.

Изпълненията се оценяват от професионално жури, включващо утвърдени специалисти в областта на българския музикален фолклор. На всички участници ще бъдат връчени грамоти за участие, а отличените индивидуални изпълнители и фолклорни оркестри във всяка възрастова група ще бъдат удостоени с плакет и парична награда. Тази година ще се приемат и заявки за участие на изпълнители, които искат да се изявят извън конкурсната програма.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени