Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младен Маринов опроверга информацията за дефекти в новите пътни камери на КАТ

Снимка: БГНЕС

„Пътните камери работят съгласно закона, ефективни са и генерират от два пъти до три пъти повече нарушение на скоростта, което е един от основните проблеми за настъпване на ПТП“. Това обяви в Нова Загора министърът на вътрешните работи Младен Маринов по повод появилата се информация за дефекти в новозакупените камери на КАТ. Вътрешният министър присъства на официалното откриване на обновената сграда на Районната служба „Пожарна безопасност и защита населението“ по програмата „Региони в растеж“. 

Маринов призова да не се изпада в дребнавост по темата и отново обяви, че според подадената към него информация от дирекциите на МВР в страната пътните камери работят.

“Колегите ме уверяват, че камерите работят. Това е една дейност, която е съвсем в началото. Това са нови камери. Съвсем нормално е, при положение че се експлоатират, в процеса на експлоатация, ако покажат дефекти или не сме доволни от този производител – естествено това ще залегне в следващите поръчки“, поясни Маринов.

Маринов увери, че продължи да се работи за техническото обновяване на устройствата за пътен контрол, които изключват субективния фактор при обработка на глобите. Той съобщи още, че министерството подготвя поръчки за закупуване на нови скоростни камери.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!