Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управляващите не се притесняват от намерението на опозицията да поиска вот на недоверие

Нинова: БСП започва обсъждане на мотивите за вот на недоверие

| обновено на 01.10.18 в 15:00
Снимка: БГНЕС

От днес БСП започва да работи по мотивите за вот на недоверие на правителството, обяви лидерът на партията Корнелия Нинова. Мотивите ще бъдат обсъдени във вторник. Здравеопазването е системата в най-тежко положение, каза Нинова:

“От хората ще се изисква да внасят допълнително пари под формата на здравна застраховка, ще получават същата услуга с ниско качество и отгоре на всичко ще трябва да си и доплащат. В здравеопазването има достатъчно пари, просто се източват, крадат и няма контрол. Не са върнати и онези милиард и половина, които Дянков прибра от Здравната каса и вкара в бюджета“, посочи Нинова. 

Управляващите не се притесняват от намерението на БСП да поиска вот на недоверие на правителството, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

В събота левицата реши да внесе такъв вот заради политиката в здравеопазването. Днес Цветан Цветанов посочи, че предложенията за реформа в здравноосигурителния модел все още са на етап обществено обсъждане:

"Аз искам да ги успокоя, че реформата не е внесена в Министерски съвет и силната страна на министър Кирил Ананиев е, че започва първо диалог".

Цветанов потвърди, че се водят разговори с ДПС по спорните промени в Закона за местната власт, които засягат охраната на обществения ред в населените места. Заради недоволството от страна на ДПС миналия четвъртък от ГЕРБ оттеглиха този проект, в замяна на което депутатите от движението осигуриха кворума в пленарната зала. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна